Filozofia Urbane

Qyteti ëndërrues i Ledias

Qyteti ëndërrues i Ledias

Reja e Ledias synon të ekspozojë botët paralele që bashkëjetojnë në Tiranë. Një urë që lidh tre breza, tre mënyra të ndryshme të të menduarit: shabllonin e komunizmit, kaosin e tranzicionit dhe modernitetin agresiv që do të zë çdo hapësirë dhe vend.

PSE NUK DUAM TË RRIMË KËTU?

PSE NUK DUAM TË RRIMË KËTU?

Shtëpinë tonë, pra, shtetin, e kemi të mirë jo vetëm në pamje të jashtme, por edhe nga brenda. P.sh., kati i parë është i bukur, por edhe më i bukur është kati i dytë, si dhe të gjitha katet e tjera, por problemi është se arkitektët nuk kanë lënë vend për shkallë. Dhe, meqenëse nuk ka shkallë, atëherë ne jemi përsosur në “artin e...

FAJTORE PËR HESHTJEN E TYRE

FAJTORE PËR HESHTJEN E TYRE

jala “kurvë”, “lavire” e të tjera si këto, së pari përdoren nga vetë këto gra, saqë duket sikur ato nguten të luajnë rolin edhe të shenjtores, edhe të denoncueses. Mendojnë se kështu do të fitojnë një vlerë të shtuar dhe më kujtojnë skllevërit që u bëheshin krahë padronëve në disiplinimin e skllevërve të tjerë.